Lugnet efter stormen

Jag har några relativt kaotiska veckor bakom mig.

Imorgon eftermiddag sitter jag på ett plan till Helsingfors (för det gick ju så bra sist) där jag ska mellanlanda på väg till mitt stora mål sen lågstadiet – Japan. Efter många års intresse och två års heltidsstudier kring detta fascinerande land ska jag äntligen få uppleva det själv. En tre veckors kringflackande resa till bland annat Tokyo, pills Sendai, shop Kyoto och Kobe, med besök hos alla japaner jag råkar känna, samt en och annan gammal kursare som har fått för sig att plugga där. Jag tänkte försöka blåsa lite liv i bloggen igen och skriva ner mina äventyr när jag är där borta, i det fall jag får tag på en dator.

Eftersom jag åker iväg såhär mitt i terminen har jag varit tvungen att plugga igen två-tre veckors arbete nu innan min avfärd, så jag har inte haft tid till mycket annat än kanji, grammatik och litteraturhistoria, men trots det bristande tidsmässiga engagemanget i CUF på sistone blev jag igår på CUF Stockholms vårstämma invald i den nya distriktsstyrelsen. Det ska bli fantastiskt roligt att ta mig an de uppgifter jag får och sprida CUFs ideologi och idéer. Dags att skapa en aktiv och konstruktiv debatt i Stockholm!

Stämman i övrigt var oerhört givande och intressant. En motionsbehandling med spännande diskussion och många tankar och idéer. Lite tråkigt var dock att distriktsstyrelsens yrkande klubbades igenom på (mer eller mindre) alla motioner. Framförallt att Karls motion om rättvisemärkt inte gick igenom, men det är bara att ta nya tag på förbundsstämman i maj.

Nåväl, nu måste jag packa klart och samla ihop mig själv inför morgondagen.

またね!

[tags] Japan, personligt, CUF, CUF Stockholm[/tags]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *