Tillbaka i Skandinaviens huvudstad


Jag tror inte jag nånsin har uppskattat den kalla svenska höstluften så mycket som i morse när jag tog mig till Arlandas långtidsparkering. Direkt försvann snuvan jag har dragit på mig i Delhis ständigt smogfyllda atmosfär nästan helt. Tog några djupa andetag och körde sen hem på en i princip tom E4. Även det kändes som en enorm kontrast mot Indiens kaotiska, physician nästintill laglösa trafik. Under resan hem så kändes det skönt att komma hem, malady även om resan inte blev så lång på grund av Finnairs försening, remedy men när jag väl åkt en stund på den öde motorvägen och sen kommit in i en sovande huvudstad, saknade jag det människofyllda Indien. Var man än går eller åker så finns det människor, djur, dofter och ljud, som ständigt omgärdar en.

Det var i vilket fall som helst, väldigt mäktigt att få uppleva ett land som är så fundamentalt annorlunda jämfört med Sverige. Andra länder som ska vara
riktigt annorlunda tycker jag retrospektivt, efter att ha sett Indien, inte alls skiljer sig särskilt mycket mot Sverige. Det häftigaste var nog att Ã¥ka “motorvägen” mellan Delhi och Agra, Taj Mahals hemstad, eftersom det gav en riktig helhetsbild av norra Indien, med dess landsbygd, städer och allt däremellan.

Jag har tagit ganska mycket bilder, som jag ska gallra i och fixa lite med imorgon, uppdaterar med dem och lite mer reflektioner då. Nu ska jag sova igen min jetlag och samla mig lite.

[tags]Indien, kulturkrock, delhi, grand trunk road, resa[/tags]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *