KÃ¥robligatoriet: Intelligent Design?

Igår lyssnade jag på en paneldebatt om Intelligent Design (ID) i Gula Villan. Det var helt smockfullt, nurse vilket jag inte hade trott men i och för sig är det rätt förståeligt, pilule då det på många sätt är en så kontroversiell fråga. Själva debatten kunde varit bättre, illness den hängde i början upp sig för mycket på några sakfrågor om diverse kroppsfunktioner, som enligt ID-anhängare är för komplexa för att kunna kommit till genom ren evolution. Tänker inte gå in närmare på vad som togs upp, men det ändrade inte på min åsikt, snarare så befästes den ytterligare. Efteråt var det samkväm (vanlig pubkväll), då jag av en slump träffade på bland annat en Captus-fellow. Trevligt värre.

En trevlig nyhet är att både (s) och (v) kan tänka sig att avskaffa kårobligatoriet. Jag håller även med dem om att det är viktigt att kårerna kan fortsätta med sitt viktigaste syfte, att ha studentinflytande över utbildningen på universiteten, även om det känns ganska självskrivet och mer som att s och v som oppositionspartier måste opponera på något sätt.

Även om kårobligatoriet avskaffas, vilket jag innerligen hoppas, kommer i alla fall jag fortsätta att vara medlem i kåren. För utan kåravgiften hade det inte varit varken debatt eller samkväm igår.

[tags]politik, intelligent design, gula villan, captus, kårobligatoriet, oppositionen[/tags]

4 Responses to KÃ¥robligatoriet: Intelligent Design?

  1. Kårobligatoriet är revolutionär nödvändighet för att skola unga vita medelklassen, att lära dem att de måste underkasta sig kollektiva intressen och att det inte finns sådan sak som fri vilja! Annars kan vi inte stoppa fascistiseringen!

  2. Kårobligatoriet är revolutionär nödvändighet för att skola unga vita medelklassen, att lära dem att de måste underkasta sig kollektiva intressen och att det inte finns sådan sak som fri vilja! Annars kan vi inte stoppa fascistiseringen!

  3. Tack för att du förgyllde min kväll med din kommentar. Skönt att få skratta lite efter en dag fylld av plugg.

  4. Tack för att du förgyllde min kväll med din kommentar. Skönt att få skratta lite efter en dag fylld av plugg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *