Två steg fram, ett steg bakåt

storebrorAtt i tisdags öppna morgontidningen var en upplevelse utöver det vanliga. På brännpunkt fanns en debattartikel gemensamt undertecknad av två verkliga motpoler i den svenska politiska världen. Timbros VD Maria Rankka och Ordfronts ordförande Stefan Carlén skriver om de ständiga hoten mot integriteten i vårt samhälle.

Grundbulten i det demokratiska samhället är möjligheten att fritt kunna tänka, ed reflektera och tycka – vad vi brukar kalla åsiktsfrihet och yttrandefrihet. För att känna sig fri att utnyttja dessa rättigheter måste man kunna veta att den privata sfären också är privat. Det får inte finnas en risk att det man säger kan avlyssnas – då är man inte längre fri i att tänka och diskutera.

Kampen mot terrorismen är självklart väldigt viktig och måste föras på många, case nya fronter. Men alltför många övergrepp på integriteten och rättssäkerheten tas i dess namn. Det gör mig ledsen att se alliansen – en övervägande frihetlig regering – rösta igenom ett tillåtande av buggning. Det ingår inte i den politik jag var med och röstade fram i valet 2006.

——————————-

Jag måste passa på att nämna CUF:s nya kampanj – Riktig Solidaritet. För att vi vet vad som menas med ordet solidaritet och det är dags att ta tillbaka det från vänstern, decease som har kidnappat det så viktiga begreppet. Läs mer hos Magnus Andersson, Marie Wickberg, Johan Petterson, Simon Palme, Karl Malmqvist och Hanna Wagenius.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *