FRA: Det rör på sig…

Det är ett massivt uppbåd mot “FRA-lagen” som har mobiliserats, capsule mycket tack vare Sveriges bloggar. Aldrig har jag sett ett sådant medborgarengagemang, men det är mycket glädjande och det behövs. Inte minst Henrik Alexandersson har drivit frågan med minst fem blogginlägg om dagen. I EU-parlamentet har man uppmärksammat att Sveriges Riksdag kan vara på väg att bryta mot vissa EU-konventioner. Det stundande beslutet på onsdag är ett vägval i Sveriges demokratiska historia och jag kan inte mer än hoppas att det blir som det borde.

Idag ägnar SvD ett helt uppslag (+1) och hela brännpunkt åt onsdagens beslut. Även DN har fått ändan ur och Niklas Ekdal skriver en fantastisk krönika om fantasilöshet. Idag skriver även Oscar Sundevall (CUF Uppsala), Karl Malmqvist (CUF:s förbundsstyrelse), Annika Ivarsson (CUF Stockholm) och jag en debattartikel i Uppsala Nya Tidning och Norrtelje Tidning:

“FRA-lagen skulle för bara ett årtionde sedan ha betraktas som en omöjlighet, någonting taget ur en Sovjetstat eller en dystopisk framtidsskildring. Men i det hysteriska läget efter 11/9 kan vilka drakoniska frihetsinskränkningar som helst motiveras utifrån säkerhetspolitiska modeord som ”internationell terrorism” eller ”organiserad brottslighet”.

“Sju år senare står vi inför randen till en övervakningsstat. Trots mediebilden som förmedlas är terrorismen på nedgång, inget hot föreligger mot Sverige – som också tacksamt är förskonat från tung brottslighet. “

Det har blivit en del brevskrivande till riksdagsledamöter och mycket läsning de senaste dagarna. Men mest har man nog svårt att inse att det som händer faktiskt är på riktigt. Inte tror man att den mest frihetliga regeringen i Sverige på 12 år tänker genomföra det värsta integritetsbrottet sen andra världskriget.

[tags]FRA, politik,  integritet, debattartikel, riksdagen[/tags]

6 Responses to FRA: Det rör på sig…

  1. Det finns i och för sig tung brottslighet i Sverige, men den bekämpas bäst med riktade insatser och inte bred övervakning.

  2. Det finns i och för sig tung brottslighet i Sverige, men den bekämpas bäst med riktade insatser och inte bred övervakning.

  3. Pingback: Rick Falkvinge (pp) » Blog Archive » Där rök FRAs tredje och sista liv

  4. Pingback: Rick Falkvinge (pp) » Blog Archive » Där rök FRAs tredje och sista liv

  5. Pingback: Inte konstigt att SD kommer in i riksdagen. | El Rubio talar

  6. Pingback: Erik Laakso | På Uppstuds » Jag polisanmäler FRA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *