Vansinnig jazzproggrocktrance

I lördags arrangerades forskardag av orientaliska institutionen på etnografiska muséet. Jag gick dit, sales åt gratis sushi och lyssnade på ett par intressanta föreläsningar. Framförallt en om bildarvet från kulturrevolutionstiden i Kina. Det var riktigt givande att se hur man använde sig av konst, pilule som en undermedveten propaganda, try då bilderna oftast visade på det ideala samhället, så som det ju var överallt i Vår Kära Folkrepublik. Tyckte synd om en tant som fick för sig att påpeka att “vi allt hade förskönande bilder här också”. Jomen visst, en liten skillnad dock – vi kunde producera bilder som sade motsatsen också. Gullig verklighetsföreställning.

Nu kom jag precis från Fasching. Det var Wasa Express som spelade Bo Hanssons gamla skiva Sagan om Ringen. Riktigt härligt. Efteråt röjde de loss med sin egna fusion och lite improv. Skönt att komma bort från japanskan också, har inte gjort annat än plugga de senaste dagarna.

Imorgon är det i Gula Villan (bakom södra husen, Frescati, SU) en paneldebatt om Intelligent Design, anordnat av Filosofiska Föreningen, som jag tänkte försöka ta och lyssna lite på.

[tags]fasching, kulturrevolutionen, mao, bo hansson, intelligent design[/tags]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *