Wok, demokrati och studentyra

Igår hade vi studiecirkelns andra möte, remedy där vi gick igenom det första kapitlet, Demokrati. Innan dess kom Amanda förbi mig så gjorde vi lite formalia angående cirkeln, samt åt lite wok som jag fixade. Under själva studiecirkeln kom det upp en hel del intressanta diskussioner om bland annat kungen och allt som har med honom att göra, brott & straff, yttrandefrihet och federalism. Det fanns verkligen skilda åsikter i flera frågor och det finns redan en bunt idéer till motioner i vår. Själv kommer jag nog motionera om åtminstone medicinsk marijuana och en borttagning av kommunernas rätt att sänka rösträtten till 16. Jag måste erkänna att CUF:s ställning i förhållande till drogpolitik tyvärr är ganska bakåtsträvande och inte alls särskilt liberal. Dags för ändring på det tycker jag. (Jag har dock tur om min motion ens backas upp av avdelningen.)

Efter studiecirkeln ringde Victor för fjärde gången under kvällen och ville att jag skulle följa med till Allhuset. Jag och Ingrid åkte dit av någon anledning och mötte en ganska förfriskad Victor, som under kvällens gång bland annat lyckades få en autograf av någon i FCZ. Det var i alla fall trevligt, men jag var inte riktigt säker på om Victor skulle komma hem när jag lämnade honom vid Östra station.

För att göra det här inlägget så brokigt som möjligt kan jag passa på att tipsa om Beta Band. Spännande och trevlig indierock/electro.

[tags]politik, studiecirkel, cuf, marijuana, droger, studentpub, musik, beta band, personligt[/tags]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *